Praktik

Husfabriken tar emot max 8 praktikanter i taget. Här får du lära dig att läsa ritningar, såga, skruva, spika samt prefabricera trähus med cellulosaisolering.

Praktik i husfabriken kan du få om du är intresserad av jobb i träindustrin och byggbranschen. Platserna är till för dig som har svårt att få ett jobb, har varit sjukskriven eller arbetslös länge, behöver träna på svenska eller har hoppat av skolan av olika skäl.

Arbetet innebär att du står och rör dig mycket. Det finns lyfthjälpmedel i verkstaden och vi hjälps åt. Du behöver kunna matematik motsvarande årskurs 9. Arbetstid är måndag-fredag 8-16. Husfabriken håller med arbetskläder. Det finns fikarum där du kan värma mat. Det går buss och tåg till Mörsil. Verkstaden ligger i Äggfors industriområde cirka 2 kilometer från Mörsils centrum.

Det kostar inget att delta i praktik. Praktikanter får inte lön från Husfabriken, och det går inte att söka studiebidrag. Prata med din handläggare vid Arbetsförmedlingen eller kommunen om vilka möjligheter som kan finnas att få hjälp med resekostnader och dagersättning.

Vill du veta mer? Ring Shiva 070-366 09 39 eller mejla kontoret@husfabrik.se